sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel

Recepten van sofie aan tafel

Vissoep (Sopi di Piska)

Recepten Albert Nicholls 16-02-2009 (Gerechten uit Curacao, Nederlandse Antillen)


Vissoep (Sopi di Piska): voor 4 personen


Ingredienten:

- 500 gram gefileerde verse vis

- 1 limoen

- 1 paprika (in stukjes gesneden)

- 1 grote ui (gesnipperd)

- 2 teentjes knoflook (klein gesneden)

- 1 tak selderij (fijn gesneden)

- 2 (niet al te kleine) aardappelen (in blokjes)

- 1 tomaat (2 sneetjes in aanbrengen, in warm water doen voor ½ minuut, schil afhalen en klein snijden)

- een beetje vermicelli

- snufje nootmuskaat

- een paar komijnzaden

- zout en peper naar smaak

- wat zonnebloem- of olijfolie


Bereiding:

- Vis in kleine platte stukken snijden, wat zout en peper (niet te veel, kan altijd op smaak gemaakt worden) en de sap van 1 limoen door doormengen.

- Vis daarna 10 minuten laten “rusten”.

- Na 10 minuten olie in de soeppan opwarmen: uien, knoflook en paprika even aanbakken.

- Daarna vis toevoegen en vis aan twee kanten meebakken.

- Selderij, tomaat, nootmuskaat en komijnzaden toevoegen en onder regelmatig roeren even doorbakken totdat de tomaat begint te vloeien.

- Hierna 1 liter water, de aardappelen en vermicelli toevoegen, aan de kook brengen en gelijk daarna vuur temperen en op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten koken.

- Op smaak brengen met zout en peper.


NB: men kan bij het “marineren”de zout achterwege laten en de soep koken in 1 liter water waarin een blok visbouillon is opgelost.

Aanmelden

JA, ik meld me aan als gastheer of gastvrouw voor 2023!



  


Nieuws

We gaan weer uitnodi
Ook dit jaar mogen we ter promotie weer een tafel
Sofie aan Tafel VERP
In verband met de adviezen van de overheid ten aanzien
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
18 en 19 maart voorp
Sofie's voorproefje 18 en 19 maartAls opwarmer voor het feestweekend nodigen
DeeWeeDee