Recepten van sofie aan tafel
Recepten Albert Nicholls 16-02-2009 (Gerechten uit Curacao, Nederlandse Antillen)
Vissoep (Sopi di Piska): voor 4 personen
Ingredienten:
- 500 gram gefileerde verse vis
- 1 limoen
- 1 paprika (in stukjes gesneden)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (klein gesneden)
- 1 tak selderij (fijn gesneden)
- 2 (niet al te kleine) aardappelen (in blokjes)
- 1 tomaat (2 sneetjes in aanbrengen, in warm water doen voor ½ minuut, schil afhalen en klein snijden)
- een beetje vermicelli
- snufje nootmuskaat
- een paar komijnzaden
- zout en peper naar smaak
- wat zonnebloem- of olijfolie
Bereiding:
- Vis in kleine platte stukken snijden, wat zout en peper (niet te veel, kan altijd op smaak gemaakt worden) en de sap van 1 limoen door doormengen.
- Vis daarna 10 minuten laten “rusten”.
- Na 10 minuten olie in de soeppan opwarmen: uien, knoflook en paprika even aanbakken.
- Daarna vis toevoegen en vis aan twee kanten meebakken.
- Selderij, tomaat, nootmuskaat en komijnzaden toevoegen en onder regelmatig roeren even doorbakken totdat de tomaat begint te vloeien.
- Hierna 1 liter water, de aardappelen en vermicelli toevoegen, aan de kook brengen en gelijk daarna vuur temperen en op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
NB: men kan bij het “marineren”de zout achterwege laten en de soep koken in 1 liter water waarin een blok visbouillon is opgelost.