Recepten van sofie aan tafel
Recept van Hein van Vliet.
Voor 4 personen:
1 kilo winterwortels
2 liter water
2 tabletten paddenstoelenbouillon
2 tabletten groentenbouillon
Stukje verse gember
Selderij
Bosje koriander Crême fraiche
Maak een bouillon en kook daarin de in stukken gesneden wortels gaar, samen met de geschilde gember en wat fijngesneden selderij. Gember verwijderen. Haal de wortels uit de pan en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer en laat de bouillon in de pan. Druk de wortelpuree door een zeef en vang op in een andere pan. Leng de wortelpuree aan met de bouillon en maak de soep af in de gewenste dikte. Houd je van een volle soep, voeg dan niet te veel bouillon toe.
Snijd de koriander fijn, vul de soepkoppen met de soep, doe een klontje crême in het midden van de soepkop en strooi rondom wat koriander.