Recepten van sofie aan tafel
ingredienten
1 kilo bloem
500 gram echte roomboter
snufje zout
7 eigeel
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels rozewater (mazhar)
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
vulling
500 gram pastadadels
1 eetlepel roomboter
2 theelepels kaneel(poeder)
2 eetlepels oranjebloesemwater
Voorbereiding vulling
Kneed de pastadadels samen met de roomboter, kaneel en oranjebloesemwater tot een geheel. Draai er kleine bolletjes van en rol deze uit tot ovale rolletjes van 3 centimeter.
Voorbereiding deeg
Roer alle ingredienten behalve de bloem bij elkaar tot een schuimig laagje.
Al roerend de bloem beetje bij beetje toevoegen tot een zacht deeg ontstaat.
Rol de lap deeg uit met een deegroller tot een dikte van een halve centimeter. Steek er rondjes uit - bijvoorbeeld met een theeglas - met een doorsnee van 3 a 4 centimeter. Leg het rolletje pastavulling op het deegrondje en vouw het deeg om de vulling . De randen goed aandrukken. Breng met een pincet versieringen aan op het deeg..
De koekjes op een bakplaat zetten en afbakken. Als de koekjes uit de oven komen laten afkoelen en deze bestrooien met poedersuiker.