Recepten van sofie aan tafel
Amersfoorts toetje
Recept voor 4 personen:
1 liter volle yoghurt
1 vanillestokje
4 Rode peperkorrels
Suiker
250 gram rood fruit, zoals frambozen, aardbeien
Halve citroen
Bosje munt
2 eieren
Neem een schone theedoek , maak deze nat en vlei hem in een vergiet of zeef . Plaats de vergiet of zeef op een diepe schotel of kom. Schenk de yoghurt in de doek en laat deze 5-6 uur uitlekken.
Snijdt het vanillestokje in de lengte open en haal het binnenste met een mespunt er uit. Hak de peperkorrels fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng deze met de peperkorrels, vanille en wat suiker.
Was het fruit en snijd het in stukjes. Meng het in een kom met wat citroensap.
Doe de hangop in 4 coupes en drapeer daarop het fruit. Maak af met een blaadje munt en muntschuim.
Muntschuim: 50 ml water, 125 gram poedersuiker, munt, 2 eiwitten, citroensap.
Verwarm de oven op 80 graden. Doe het water in een pan met de suiker en verwarm dit tot de suiker is opgelost en een stroop is geworden. Voeg de muntblaadjes toe en laat dit 10 minuten op zacht vuur staan. Zeef de blaadjes munt er uit en laat afkoelen.
Klop de eiwitten met het citroensap tot een stijve massa en voeg al kloppend langzaam de muntsiroop toe. Verdeel het schuim over een bakplaat, bekleed met keukenpapier. Droog het schuim in ongeveer 3 uur in de oven.