Recepten van sofie aan tafel
Hemels broodschoteltje
Nodig: 1 wit casinobrood, roomboter, 3 eieren, 250 ml room, 2 vanillesuiker, 1 pot rode jam ( of abrikozenjam, sinaasappeljam, gemberjam,enz )
1. Snijd de korstjes van de boterhammen af en beboter de sneden brood aan beide kanten.
2. Klop 3 eiwitten stijf met theelepel suiker (de kom eerst vetvrij maken met een beetje citroensap).
3. Klop de 3 eidooiers met 2 eetlepels bloem, 250 ml room en de vanillesuiker goed door elkaar,
4. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit door het eidooiermengsel.
5. Leg in een ingevette vuurvaste schaal een laag beboterde boterhammen, spreid er een laag rode jam over, dan weer een laag beboterde sneden brood, emz. Tot slot giet je het ei/roommengsel er overheen. Als het te droog is, een beetje room toevoegen.
6. In de voorverwarmde oven op 175 graden ongeveer 25 minuten laten bakken, tot de bovenkant lichtbruin is.