sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel

Recepten van sofie aan tafel

de risotto met cantharellen van Lars Kemperman

de risotto met cantharellen van Lars Kemperman.

 

350gram risottorijst (bijvoorbeeld Arborio of Carnaroli)

1 ui, fijngesnipperd

1 DL witte wijn

250 g verse paddestoelen

1 Tl tijm

handvol versgeraspte parmezaanse kaas

1,5 liter bouillon

1 teen knoflook.

50 g boter

olijfolie

zout & peper


Groentebouillon

700 gram geurige groenten zoals bijvoorbeeld:

ui

prei

wortel

bleekselderij

knollen

venkel

2 takjes tijm

2 blaadjes laurier

2 takjes peterselie

2 liter water

2 eetlepels olie

 

1. Maak 1,5 liter bouillon van blokjes en houd warm.

2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit 2/3 van de gesnipperde ui zacht en glazig.

3. gooi na 2 minuten de knoflook erbij.

4. Voeg de rijst toe en schep om tot de witte korrels doorzichtig worden.

5. Blus af met de drank.

6. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en dan goed roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst.

7. Ga door tot alle bouillon op is. Steeds blijven roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten

8. Verhit intussen in een andere koekenpan een klontje boter.

9. Bak al omscheppend op vrij hoog vuur de grofgehakte paddestoelen samen met de rest van de ui, de fijngehakte tijm en wat zout.

10. Voeg als de rijst bijna klaar de paddestoelen toe en laat even meewarmen.

11. Haal de gare rijst van het vuur en roer er een klontje boter en de parmezaanse kaas door.

Aanmelden

JA, ik meld me aan als gastheer of gastvrouw voor 2023!



  


Nieuws

We gaan weer uitnodi
Ook dit jaar mogen we ter promotie weer een tafel
Sofie aan Tafel VERP
In verband met de adviezen van de overheid ten aanzien
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
18 en 19 maart voorp
Sofie's voorproefje 18 en 19 maartAls opwarmer voor het feestweekend nodigen
DeeWeeDee