sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel
sofie aan tafel

Sofie aan tafel

2011

26 maart was Sofie aan tafel 2011. Hier kunt u lezen welke plannen er gemaakt zijn door verschillende gastvrouwen en -heren. En de eerste ervaringen zijn ook al te lezen!

"Ik heb wat buren uitgenodigd, omdat ik hier nog niet zo lang woon en de mensen alleen maar ken van gezicht en een korte groet bij de lift."

" Beste Sofie, wij hebben twitter-contacten uitgenodigd om persoonlijk kennis te maken. "

"Ik heb een viertal mensen uit onze straat uitgenodigd.Het zijn mensen die, net als wij, geprobeerd hebben om het kappen van alle bomen in onze straat door de Gemeente,in verband met het vernieuwen van de riolering, tegen te houden. Dat was een heel gedoe en zoals gebruikelijk is het ons niet gelukt. Omdat we kennelijk de liefde voor de natuur allemaal hoog in het vaandel hebben, heb ik besloten deze mensen uit te nodigen om ze wat beter te leren kennen."

 "Op zondag 27 maart geef ik een High tea vanaf 14uur voor de volgende mensen:
 
- Overburen (en tevens mijn oude huisarts)
- De kok en een serveerster van ons lievelingsrestaurant
- Een collega van mijn vriend en haar man (zij heeft tevens onze tuin ontworpen, maar het resultaat nog nooit gezien)
- Een overbuurman, die we alleen maar kennen van zien
- Een stel buren, die we vaker tegenkomen, maar niet echt kennen
- Een stel buren, kunstenaars
- De ouders van een vriendin van mij
- Een buurvrouw, die bij mijn vriend in de kascommissie zit
- Buren die later in het project zijn komen wonen"

" Hierbij wil ik u laten weten dat het St Elisabeth verpleeg- en gasthuis voor de 3de keer meedoet aan Sofie aan Tafel. Sinds 2009 worden de "buren", bewoners van de Meerzorgflat aan de Ste Brandaenstraat en bewoners van Amersfortia aan de Scheltussingel uitgenodigd om met enkele bewoners van het verpleeghuis de maaltijd te genieten. Vorig jaar en ook dit jaar worden de kosten grotendeels vergoed door de woningcooperatie Portaal en de wijkcoordinator de heer Gerritsen is ook van de partij in de bediening welke met nog enkele andere vrijwilligers word verzorgd." Eén van de organisatoren van Sofie aan tafel was gast!

" Amices,

Op 26 maart zitten met ons aan tafel 10  mensen van mijn keramiek lesgroep van scholen in de kunst. Dus,  lachen!"

 

" Vanuit Birkhoven Zorggoed zullen wij op 1 april 2011 onze deuren openen voor senioren (55+)  uit de wijk Soesterkwartier. Rond 12:30 zijn de gasten van harte welkom in de vijferzaal in wooncomplex Puntenburg om daar een hapje mee te eten. "


"  Ik ben werkzaam als wijkverpleegkundige voor beweging 3.0 in team Hoogland/Nieuwland. Het   initiatief van Sofie aan tafel leek ons een mooie gelegenheid om cliënten uit te nodigen die door omstandigheden niet veel buiten komen om elkaar te ontmoeten. Wij hebben op zaterdag 26 maart van 16:00 tot 20:00  de ruimte Leo’s oord tot onze beschikking gekregen. We zullen 4-5 cliënten rondom Leo’s oord uitnodiging, daarbij is de bedoeling dat ze zelf ook iemand meenemen. "

 " Op 26 maart zullen wij samen met 6 mensen al etend de avond doorbrengen. Als wij ’s zondags naar de kerk gaan ontmoet je altijd mensen met wie je een praatje maakt. Je kent meestal meer de gezichten dan de namen. We hebben uitgenodigd een ex-priester, die overigens in de woorddienst regelmatig voor gaat, en zijn vrouw, en een echtpaar dat heel actief is in de kerk. Daarnaast 2 samenwonende mannen waarvan er één meer dan een bekende is. De uitnodiging werd met veel enthousiasme ontvangen." En hier het verslag en menukaart

Het duurde even voordat alles rond was maar nu hebben 3 personen aangegeven dat zij op 26 maart zullen aanzitten. In het kader van Gilde Samenspraak geef ik ondersteunende taalles aan een jonge Turkse vrouw. Haar en haar echtgenoot heb ik uitgenodigd en ook een (nederlandse)  buurman die sedert kerstmis weduwnaar is.
Ik stel me er veel van voor ! En dit is het verslag!

Enthousiast verslag van een gast van Sofie aan tafel in de Evertsenstraat.

Verslag van Sofie aan tafel van Lyke Engelmann

 "Afgelopen weekend gezellig gegeten met onze buren van een paar huizen verderop. Altijd 'hoi' roepen en af en toe een praatje maken, maar nu kwamen we er pas achter dat de buurvrouw dezelfde naam heeft als onze jongste dochter."

Verslag van een vijfde aflevering van Sofie aan tafel!

Sofie aan tafel aan de Trekvogelweg.

Sofie aan tafel in Nijkerk!

"En waar we het over gehad hebben? Over alles wat belangrijk is.

Keiroze organiseerde voor de derde achtereenvolgende keer de roze variant ‘Roze Sofie’ van Sofie aan Tafel. Een deelnemer schreef bijgaand verslagje.

Albert Cuijpstraat had ook een geslaagde Sofie aan tafel!

De High Tea van Sofie aan tafel!

Sofie aan tafel aan de Mozartweg met Kapsalon!

Aanmelden

JA, ik meld me aan als gastheer of gastvrouw voor 2023!  


Nieuws

We gaan weer uitnodi
Ook dit jaar mogen we ter promotie weer een tafel
Sofie aan Tafel VERP
In verband met de adviezen van de overheid ten aanzien
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
Joepie!!! Ook in 202
Wat gaat de tijd toch snel! Voor dat je het
18 en 19 maart voorp
Sofie's voorproefje 18 en 19 maartAls opwarmer voor het feestweekend nodigen
DeeWeeDee